Home

Home        Gardens       Who We Are

What We Do     Client Stories     Contact Us

Latest News     New Service!

e. chrisparsons@hallamgardendesign.co.uk

t. 0114 230 2540

Modern Townhouse, Sheffield

As the living accommodation is on the first floor of this three storey house, the garden was designed to be viewed from above.

 Designing the garden was particularly tricky as the house is part of a curved terrace and there are no right angles in the entire space. The paving detail in this garden is immaculate; Indian stone setts, the original developer's flags re-cycled, cut to the wedge shape of the design and resin bonded gravel.

The sculpture, and later the silver birch behind, act as the focal point for the whole design. Views outside the garden are poor so the eye is kept in the site by creating a focal point at the bottom corner of the retaining wall.

This a low-maintenance garden, with blocks of Buxus sempervirens 'Suffructicosa' replacing the traditional lawn.

Winner of a 2006 BALI Award for Best Domestic Garden and featured in the Sheffield Telegraph, the garden was visited by Friends of Sheffield Botanical Gardens in 2008.